Dangerous

|
(The Russian Ambassador to Turkey was Assassinated in Ankara)I don’t subscribe to any kind of violence. Unfortunately the politicians and the masters that puppet them impose their social status with weapons and are repressive by nature. So this is the risk of ruling a violence empire: the violence always turns back.Vot = like

|
Votul din democratie e cam acelasi lucru ca „like”-ul de pe Facebook. Nu schimbi mare lucru cu votul de persoane la fel cum nu schimbi nici cu like-urile pe Facebook.Politica se face altundeva si de altcineva.

Text pentru aceasta imagine se poate citi aiciRonaldo against Ronaldo

|


Cristiano Ronaldo played last night with his current team “Real Madrid” against his former club, “Sporting clube de Portugal”. That was his first club as a professional football player. As he became one of the most successful players in the football history, the world recognizes his first club behind his image. So coming to play against it was like getting back to and playing against his adolescence.
Trhillary

|"Due to my strong personal convictions, I wish to stress that this film in no way endorses a belief in the occult."

The text for this image is here:The watermelon

|


We all love watermelons, specially this part of the year, but most of us don't know somethings about these wonderful creatures.

The watermelon is a being. Some people see it green, other see it red. It is a person, has soul and has emotional ups and downs. Just like everybody else.

So here's the happy watermelon:) :


And here's the sad watermelon :( :


 And here's the horny watermelon:


Ceolosmaiinjura!

|

Absurditatea pedepsirii penale a celor care, chipurile, ar aduce ofensa insemnelor nationale are mai multe laturi. Mai intai, conform unei astfel de decizii, ce ar trebui sa faci tu ca stat daca ti se arde steagul in afara teritoriului? Pornesti un razboi impotriva statului al carui cetatean e ofensatorul? Pentru ca, daca iti pedepsesti proprii cetateni, de ce i-ai ierta pe straini?

Apoi, acele „insemne nationale” Sunt niste textile lipsite de viata, artificial investite cu simbolistica religioasa in care noi suntem obligati sa credem. Vorbim aici despre un adevarat act de colonialism intrateritorial: nu crezi in propria mea religie, atunci te extermin. Nu. Nu va arde si nu va muri nimeni din cauza faptului ca un om da foc unui steag tricolor, romanesc, de exemplu. Stima pe care mafiotii statali vor s-o instituie cu forta mai mult produce furie si dispret. Stima nu se creeaza cu forta, ci se construieste in urma respectului fata de valorile umaniste pe care statul de obicei doar le mimeaza. Acest tip de gandire este unul antic, identic cu cei care l-au condamnat pe Socrate la moarte pentru acuzatia ca nu crede in zei.

Si, nu in ultimul rand, insemnele nationale nu reprezinta poporul. Statul nu reprezinta poporul. Statul e o banda de mafioti care terorizeaza poporul. El este dusmanul poporului. A-l dispretui este un act de rezistenta al poporului impotriva opresiunii statale.

93rgio Ramos

|


93rgio RamosScored decisive goals in 2 of last 3 European finals that Real Madrid played in 2 years, at 90 +3 (additional time) minute. The guy is Mr. 93 minute


The end tunnel light

|
I don’t play video games, as they destroyed my life. Thanks God I have another life left…


So I don’t play "Pokemon go" but, as you can see, it touched me too, as became viral in several weeks. So, as long as there is a light at the other end of the tunnel, there is a hope. The hope dies the last. I hope it won’t die in terrible pains…Ronaldo

|
Tonight there it is the Euro 2016 final. Ronaldo could become the best football player ever.
REinstein

|


Einstein + Rammstein = REnstein

This work is a kind of selfportret. Here one can find my passion for science, for painting and for music. Einstein is maybe the most popular nowadays scientific figure. And he played violin. There are two very important painters that used to play violin. The first one is Dominique Ingres, one of the main figurers of Neoclassicism. He played second violin in the “Orchestre du Capitole de Toulouse”. I painted his head flipped form his well-known “Self portrait at age 24” at the left bottom side of my work. The second one is Paul Klee, one of my favorite painters from art history and one of the most important abstract artists. And he also played violin. When he was 11 years old, he received an invitation to play as an extraordinary member of the Bern Music Association. He was also a theoretician. I painted him at 90 degrees counter clock rotation at the Einstein’s right hand. I also drew the Leonardo’s famous self-portrait on the Einstein’s right hand, as he also was a very important theoretician. At the Einstein’s right side I painted Brian May, the famous Queen guitarist. He is also an astrophysicist. I intentionally painted Einstein’s body like “Le violoniste” that Marc Chagall painted in 1913. So, you see, this painting is about my mind’s associations between history of science, art and music. I’ve got Rammstein connected with the whole thing because of similar sonority with Einstein. Here’s why their “Du hast mich” became “Du haste = mih” on my canvas. I don’t know why I also painted Grumpy cat in this work but I felt like it had to be there.

I don’t know why I also painted Grumpy cat in this work but I felt like it had to be there.


The text for this artwork can be found at the 119 page of this book:

This work is a part of my latest exhibition „ Modern heroesDo(ctrl+)Ctorat

|
Pe principiul facerii de Copy si mancarii de Paste


Respect insa pentru acei romani anonimi suficient de „prosti”, care si-au luat doctoratele pe merit, muncind o viata intreaga sa aduca contributii domeniilor lor.Nu lucra cu banca!

|
O lucrare veche de 6 ani pe care am facut-o fara sa ma gandesc ca e arta . Dar nu poate fi altceva. Asa ca pacat sa n-o postez pe arte, in acord cu implinirea duminica a 4 ani de alergare la competitii.
Experienta mea cu banca poate fi gasita aici


Coruptia

|
O lucrare cu puternica tenta autobiografica, dupa cum se poate vedea aici. Desigur, nu e singura intalnire cu coruptia.


Text pentru aceasta imagine poate fi gasit aici:
Mafia si "Cumintenia pamantului"

|
Arta a ajuns sa fie controlata de o adevarata mafie internationala. Povestile cu zecile si sutele de milioane de dolari cu care sunt estimate astazi lucrarile de arta ale artistilor moderni sunt datorate activitatii abile ai acestor negustori de lux. Ei profita de pe urma unor snobi ajunsi milionari peste noapte care vor sa-si cumpere statutul social cu achizitia de obiecte de arta celebre, cam la fel cum manelistii isi cumpara masini de lux doar ca sa para miliardari. In felul acestea mafiotii artei le subtilizeaza needucatilor discret o parte din avere.

Povestea cu burghezii secolului al XVIII-lea si al XIX-lea care se casatoreau cu aristocrati pentru a atinge statut social superior se repeta in acest caz. Statutul social insa este dat nu de nume ca atunci, ci de valoarea financiara supraestimata. Acesti negustori de lux isi falsifica licitatiile cumparand unul de la altul lucrari celebre, pe care desigur nu e nevoie sa le si plateasca. Cu ajutorul acestor smechere manevre de PR, ei ridica artificial cota financiara unor anumiti artisti ale caror lucrari le detin pentru a le vinde ulterior acestor parveniti. Situatia este identica cu cea a bisericii fata de religie. Nu vreau sa spun ca respectivii artisti ar fi supraevaluati. Dimpotriva, spun ca sunt inestimabili. Insa cred ca incercarea de convertire a acestei valori spirituale inestimabila in cea financiara are un aspect de frauda.

O astfel de situatie exista in recentul intensificat scandal despre pretul achizitionarea lucrarii "Cumintenia pamantului" a lui Brancusi de catre stat. Mi-aduc aminte ca in cartile citite ca student mai gaseam diferite referinte la modul de negociere si la preturile cu care artistii isi vindeau lucrarile. De cateva zile de cand incerc sa aflu de pe internet sumele cu care au fost achizitionate diferite astfel lucrari celebre din secolul XX. Si nu reusesc. Motoarele de cautare par sa nu fi fost interesate deloc de acest aspect. Parerea mea e ca, dimpotriva, subiectul este cu buna stiinta ocolit de ele la sugestia (…) acestor „baieti destepti”. Ei nu vor ca potentialii snobi sa afle cam cum a evoluat piata de arta si cam de la ce nivel s-a plecat. Dar, in ceea ce ma priveste, pot sa fac o oarecare deductie relativ la aceste preturi initiale luand in calcul diferite detalii ale vietii unora dintre ei.

De exemplu, Picasso isi tinea banii prin anii 1950-60 intr-un geamantan si avea mai curand un comportament de om sarac decat de milionar. Am analizat in detaliu un simptom nevrotiform dezvoltat de el in lucrarea mea teoretica „Cubismul lui Picasso: psihanaliza distrugerii si reparatiei”. Picasso avea o frica obsesiva de a fi pradat care se consuma intr-un simptom obsesional de repetitie prin numarare compulsiva a banilor din acel geamantan. E simplu de presupus ca daca ar fi avut mai mult de 100 000 de dolari, Picasso n-ar fi dezvoltat un astfel de simptom. De asemenea, imi aduc aminte ca fiul sau venea sa faca baie la el si ii consuma apa calda. Picasso se enerva cumplit seara cand vedea asta. Erau anii de dupa razboi, era recesiune, intr-adevar. Dar totusi asa ceva nu este comportament de om bogat. Putem estima ca Picasso isi vindea lucrarile in acea perioada cu cateva mii de dolari.

Brancusi nu a fost un artist mai de succes decat Picasso si, prin urmare, nu a fost nici mai bogat. Nu mai stiu pe unde am citit ca, la moartea sa in 1957, Brancusi avea o avere in bani de vreo 25 000 de dolari. Presedinta Asociatiei Femeilor Gorjene, Arethia Tatarescu l-a adus pentru a ridica ansamblul sculptural de la Targu Jiu in 1937. Autoritatile nu s-au implicat in acest proiect dupa cum arata scrisoarea de donatie a ansamblului catre oras.Cati bani estimati ca a primit el pentru realizarea acestui proiect? Parerea mea este ca maxim 10 000 de dolari.

Cam cat credeti ca costa "Cumintenia pamantului" in 1957? Statul roman a cumparat-o atunci cu suma de 25 000 lei. Pretul unei vile. Mie mi se pare un pret corect pentru acea vreme. Ei bine, cam de 2 ani incoace aceasta mafie incearca sa ne convinga sa acceptam ca statul sa plateasca o suma exorbitanta pentru ea, pe undeva intre 20 si 30 de milioane de dolari. Mafia susmentionata incearca alt tip de stratagema, ceva mai concreta, de ridicare a preturilor pentru anumite lucrari celebre. Se foloseşte de implicarea statului. Manevra ar parea mai oficiala. Se poate vorbi deja de o adevarata institutionalizare a fenomenului alba-neagra practicat de marile case de licitatii de arta.

Statul roman cel infestat de coruptie a imbratisat aceasta escrocherie ca pe un prieten vechi. El are tot interesul sa dea cat mai multi bani pe "Cumintenia pamantului". Cam asa functioneaza regulile la acest nivel. Desi pare neverosimil, „Statul” e dispus chiar sa dea si mai mult decat au cerut ei. Nu doar 20 000 000 , nu doar 200 000 000 si nici chiar doar 2 000 000 000. Toata Romania ar vinde-o. Daca ar putea, atunci el ar fi interesat sa isi vanda cetatenii la bancile de organe din intreaga lume. Lui ii convine „afacerea”: le da 2-3 000 000 urmasilor lui Romașcu si restul se transforma in comisioane si prime. prime. Dupa care apoi acesti mafioti din varful piramidei isi pot ulterior cumpara o alta tara pe care s-o paraziteze. Daca nu ar iesi „prostii” in strada, ar face-o si pe asta. Nu recurge la asa ceva tocmai pentru ca stie ca niste sclavi protestatari, asa cum au ajuns romanii in ultimul timp, nu mai sunt atat de valorosi…

Dincolo de spaga individuala luata de varful piramidei, statul de mijloc insusi are de profitat de pe urma unei astfel de manevre. Presiunea pe baza sociala si profitul urmat dupa ea este mai mare. In felul acesta se justifica scaderea nivelului de trai prin ruperea acestor 20-30 de milioane de dolari (sau cate or mai fi) de la buget. Acesti bani nu sunt aruncati, asa cum se pare ci sunt… investiti in explicarea catre „prostime” a scaderii nivelului de trai. Pentru ca asta ii va aduce profit de miliarde de pe urma celor dispusi sa munceasca mai mult pentru mai putin, in numele „efortului de aducere acasa” a osemintelor spirituale ale lui Brancusi, tot de el instrainate. Caci, asemenea unui copil naiv, statul roman nu a putut sa ia in calcul procedurile stabilite de legislatie pentru acest caz care permiteau ca lucrarea sa nu fie deloc retrocedata. Dan Popescu le-a descris foarte clar aici, dar si de altii.

O intreaga campanie mediatica a aparuta de 2 ani incoace despre cum ar fi fost nationalizata "Cumintenia pamantului" prin presiuni asupra proprietarului de atunci pentru a „accepta” doar la 25 000 lei in schimbul ei. S-a facut un site si au aparut stenciluri pe ziduri despre cum trebuie sa ne aparam noi valorile autentice si sa sprijinim aceasta adevarata escrocherie. Interesant modul in care fostii securisti incearca sa foloseasca inclusiv arta urbana pentru a-si atinge obiectivele de manipulare! Presa a vuit si ea despre retrocedarea lucrarii in acesti ani cam la fel cum vuia despre beneficiile mineritului cu cianuri la Rosia Montana. Ca si in celalalt caz, „oameni de cultura” la care nu te asteptai au sustinut varianta oculta…

Daca ne uitam la lucrarile din aceeasi maniera ale lui Brancusi vedem ca suma initiala de peste 20 000 000 ar fi fost un adevarat jaf pentru bugetul de stat. Dupa ce au aparut cateva semne de intrebare si voci antiplata, au inceput sa apara si ajustarile. Brusc „statul” a anuntat o „victorie istorica” in negocierea dura cu urmasii (sau reprezentantii) fostului proprietar. Noul pret pentru "Cumintenia pamantului", a ajuns de 11 000 000 Euro, mai aproape de estimarile casei de licitatii de mai sus. Apoi ni s-a scazut efortul la 5 000 000 , urmand ca restul sa fie completat din donatii. Iata un tip de negociere similar cu comerciantii de mana a treia care iti vand un telefon fals si cu 50 de lei dupa ce au pornit de la 1000. Nu trebuie sa nu cedam acestei noi escrocherii. Nu donati nimic! "Cumintenia pamantului” e a statului roman, conform intelegerii initiale.

Ma tot gandesc la mafia retrocedarilor. Ma tot gandesc la cei care erau indreptatiti sa isi recupereze bunurile confiscate de comunisti dar care erau deja in posesia deferitilor securisti. Care, ca orice securist, pe langa numeroasele proprietati, aveau si parghii de impiedicare a retrocedarilor. Fostii proprietari n-au mai apucat sa intre in posesia lor pentru ca securistii de la butoane au ingreunat procedurile. Multi s-au si prapadit intre timp de batranete sau inima rea si nimeni nu mai stie de urmasii lor. Ma gandesc la falsificarea actelor prin care multi au primit astfel de case pe nedrept in urma unor astfel de retrocedari trucate. Apoi ma gandesc la bietii batrani scosi din casele nationalizate in care fusesera repartizati in tinerete. Dupa o viata intreaga de munca au ajuns prin aziluri sau spitale. Destine zdrobite in timpul nationalizarii, destine zdrobite si dupa 1989… Asa ca, stand eu asa melancolic si gandindu-ma la mafia din jurul retrocedarilor fata de povestea asta cu rascumpararea, imi vine in minte o vorba mai veche: „Hai sictir!”.
Autoportret

|


Pentru ca diferentele dintre arta si design sint din ce in ce mai insesizabile

Gioconda woody

|
Se spune ca stencilul e anonim. Asa ca m-am gandit sa-i dau nume si sa-l colorez pentru a-l face „de autor”.Aceasta lucrare face parte din seria „Eroi Moderni”.
Textul pentru aceasta imagine este al treilea paragraf de aici:
The text for this image is the 3-th paragraph at the 24-th section in this book.
Imagini si text din expozitia mea recenta "Eroi moderni"

|Gata sa mearga in alte parti. Curatori, cur(t)ati-ma!
Eroi moderni: argument expozitional


Eroii sant acei oameni, cu alura de zei, care reusesc, prin abilitati speciale, sa atraga simpatia multimilor si sa fie astfel foarte populari. Eroii se nasc in contexte socio-politice favorabile, isi ating apogeul, si apoi sunt invinsi de alti eroi, care le iau locul si ii fac pe cei vechi sa apuna. Dupa o perioada de uitare, vechii eroi devin legende, popularitatea lor redevenind foarte mare, uneori mai mare decat cea initiala. Din aceasta cauza, din punct de vedere psihologic, eroul este punctul de nastere al zeitatii, iar zeitatea este nucleul spiritualitatii umane.

Pe langa eroii legendari, exista eroi de conjunctura, selectati din randul oamenilor comuni, fara abilitati extraordinare, dar cu inspiratia de a lua anumite decizii cu impact major pentru comunitate. Ei sunt eroii temporari despre care paginile ziarelor vorbesc pentru o perioada de timp, si care apoi ajung sa fie uitati in totalitate.

Cele 15 minute de celebritate pe care fiecare fiinta umana le merita (Andy Wharhol) reprezinta dezideratul primordial al constiintei morale prin care fiecare fiinta trebuie apreciata tot timpul ca scop in sine si niciodata doar ca mijloc (I. Kant). Proiectarea omului simplu in erou si a eroului in omul simplu este un act de evaluare a acestora prin prisma corelativa a celuilalt.

Tematica eroului a fost acaparata aproape in totalitate de cultura de masa si dezavuata in buna masura de cultura elitista care a cautat cu preponderenta demitizarea eroului si divinitatii. Asta s-a intamplat datorita ideilor relativitatii si a nondeterminismului devenite foarte populare intre elitele filosofice (si in cazul unor elite stiintifice) ale secolului al XX-lea, care n-au mai fost multumite de determinismul traditional. Cu toate acestea, dupa cum teoriile determinismului nu reusesc sa rezolve anumite probleme filosofice, nici cele ale nondeterminismului nu au adus prea multa lumina. Dezbaterile aprinse privind teoriile haosului si determinismului nu au fost inca transate de filosofie, fiind blocate la nivel de dilema. Prin urmare nici tematica demitizarii din arta contemporana nu este una transata. Cultura nu se poate lipsi in totalitate de tematica eroului si divinitatii dupa cum insasi filosofia nu se poate lipsi de teoriile deterministe. Reintoarcerea la mit este o optiune la fel de justificabila ca si distrugerea mitului. Dezideratul recuperarii valorilor traditionale si a impacarii lor cu cele moderne a inceput sa se faca simtit in ultima parte a modernismului, numit, la un moment dat, postmodernism.

„Eroi moderni” este un proiect artistic ce isi propune sa reliefeze, pe de o parte, legatura mentalitatii contemporane cu cea traditionala prin continuitate, si, pe de alta parte, scoaterea in evidenta a reperelor mentalitatii contemporane. Desi sistemul social este unul declarat laic, totusi prezenta gandirii mitologice si religioase se gaseste la toate nivelurile sociale, decizandu-ne dorintele si alegerile personale din obscuritatea inconstientului. Fie ca ne raportam critic la ei, fie ca ii sustinem sau ne lasam influentati direct de ei, eroii contemporani ne influenteaza pe fiecare intr-un fel sau altul.

Fotbalul si majoritatea competitiilor sportive sublimeaza pulsiuni antisociale colonialiste si de jefuire. Eroii sportivi reitereaza acest fond romantic al cuceririi. Eroii culturali ai istoriei aduc in prim-plan idealul umanist al pacii eterne. Figurile emblematice ale stiintei ofera constant instrumentele realizarii acestor idealuri. Arta insasi s-a consolidat cultural ca o sublimare a dorintelor interzise de regulile sociale sau de constiinta morala. Prin urmare tematica eroului insasi, indiferent de statutul sau in cultura de masa, nu poate fi decat una specifica artei.

Gabriel Baldovin