Gorzo atacat pentru stencil...

|








Iata ce scrie cineva despre setncilul lui Gorzo "Plec in 5 minute" replica la mai vechiul "Vin in 5 minute" :




"am vazut ca gorzo (scuzati cagofonia) il ataca pe traian basescu intr-un mod invechit, prin stencil. nu ma refer la mediul artistic utilizat (desi e vechi rau si ala, nu ca m-ar mira) ci la metoda securista a deturnarii atentiei de la subiect. el a plasat stenciluri cu "plec in cinci minute" si chipul presedintelui. ne mira ca atacul este simliar cu cel al psd-ului? nu ne mira. expunem la mnac, fief al psd-ului, constructie a psd-ului si deci atacam pe cei care nu adora psd-ul.sint insa mihnit ca un artist se poate manifesta asa. daca ataca esenta subiectului era perfect. puteam polemiza linistiti.nu ca as avea pretentii prea mari.
razvan ion care voteaza NU"


Raspund:
Si ma rog care ar fi modul in care un artist TREBUIE sa se manifeste?
Exista o retzeta de supunere a artei/artistului fata de politica? Eu stiam ca s-a abolit chestia asta... A spune ca acel stencil ar fi prost pentru ideile politice sustinute in el este la fel cum a-i reprosa unui artist ca are ca tema diavolul si arta lui ar fi proasta pentru ca tema ar fi de neacceptat. Imi cer scuze dar asta e mentalitatea lui Becali despre cultura...


Fireste ca aveti argumente sa votati "nu" la fel cum altii au mai multe argumente sa nu voteze deloc si sa nu se implice decat negativ.

Acum ca un artist refuza sa aleaga raul cel mai mic si sa "gaseasca solutii" de compromis pe care le adopta provizoriu intreaga comunitate asta e treaba lui. Il putem pune la zid ca nu are un mod de viata si gandire ca a majoritatii?

Cred ca va inselati atunci cand credeti ca ar fi vreo legatura intre prietenia lui cu MNAC si acel stencil. Daca credeti ca el ar raspunde unei comenzi din afara inseamna ca nu il cunoasteti. Cu atat mai putin cu cat asta ar veni de la PSD

Ps. Familia lui a fost victima securitatii si a modului in care baietii operau inainte. Plus de asta ata cat este el interesat de politica, are idei mai curand de dreapa. Hai sa o lasam mai moale cu acuzarea cum ca el ar avea metode securiste...

Stencilul meu:





2 comentarii:

textier said...

mie mi s-a parut profetic felul in care stencilul cu ceausescu 5' a anticipat patania cu basescu 5'.
al 2lea stencil se impunea de la sine...
expresia e etica angajata
latura estetica consta in derularea faptelor, in felul in care le-a aranjat soarta
dz din cer a vazut de la inceput amndoua stencil-urile in acelasi timp, dupa cum vede suprapuse si daul si nuul pe care le vor da unii dintre noi pe 19.
am un prieten razvan ion, care de obicei e mai cool si care intelege aceste lucruri. asa dupa cum stie ca muralismul, de la altamira incoace, nu se demodeaza asa usor... iar stencilurile cu ceau si base or sa mai reziste ca mesaj si dupa 19 mai.
daca nu e el, cer scuze. daca e el, il salut cu un mare "chill out man".

Baldovin said...

Intr-adevar cu adevarat profetic. Si m-am si gandit ca Gorzo il va face pe urmatorul. Era gata gata sa il fac eu :)
Da' nu cred ca Gorzo ar fi anticipat si pe Base. e cu mult inainte de a fi Base presedinte. Cre' c-a fost noroc de inspiratie... :)