Filmul "Supreme value" turnat în cea mai mare parte în România este favorit la Oscar

|


Favoritul la Oscarul de anul acesta este „Supreme value” filmul turnat chiar în România în urmă cu 4 ani. Demon Leeshaman interpretează rolul unui puşcas marin Christopher Robert Vangoethem detaşat la ambasada americană din Bucureşti. Acesta asistă fără voia sa la un viol al cărui protagonist este chiar ambasadorul SUA interpretat de către Tedd Meenato. Vangoethem este şantajat de ambasador cu distrugerea carierei dacă va vorbi despre crimă şi iniţial el acceptă să păstreze tăcerea.






Chinuit de remuşcări el se hotărăşte să vorbească şi le scrie autorităţilor americane despre eveniment. Din dorinţa de a nu crea o criză internaţională acestea se hotărăsc să muşamalizeze evenimentul şi îi înscenează lui Vangoethem un accident rutier pe una din străzile bucureştene soldat cu moartea unei personalităţi culturale locale Teo Peter basistul unei formaţii de muzică interpretat de Treeold Contrie.



Scăpat cu greu de furia mulţimii, împotriva puscaşului se va declanşa o puternică campanie de presă şi în România şi în SUA în urma căreia primeşte închisoarea pe viaţă pentru crimă. După numeroase peripeţii reuşeşte să evadeze din închisoare şi încearcă să ajungă în România pentru a căuta probe care să îi ateste nevinovăţia. Ajuns în România Vangoethem descoperă că Teo Peter este o invenţie a presei, că familia lui este inventată la fel ca şi formaţia la care acesta ar fi fost basist, că probele de sânge nu există şi că majoritatea probelor sunt false.
Christopher Vangoethem se intoarce in SUA si reuseste sa redeschida procesul in care fusese acuzat de crima, isi demonstreaza nevinovatia si se intoarce la locurile copilariei nu inainde de a-i trage un pumn avocatului acuzarii.
Filmul excelează prin redarea confuziei prin care personajul principal trece în momentele de detenţie şi ajunge uneori să creadă că chiar l-a omorât pe Teo Peter, personajul fictiv inventat de acuzatorii săi.



Criticii susţin că filmul este una dintre cele mai mari capodopere care s-a făcut la Hollywood şi îl dau favorit cert la toate categoriile: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cea mai bună muzică, cele mai bune efecte speciale, cel mai bun actor în rol principal.


PS.
În memoria lui Teo Peter şi a celor sacrificaţi pentru bunăstare şi fericire...









0 comentarii: